[...] do prawidłowego wchłaniania wapnia, oraz z braku estrogenów u kobiet po menopauzie (wtedy stopień przyswajania wapnia zmniejsza się o 10%). Najlepszym źródłem wapnia jest mleko i przetwory mleczne. Osoby z nietolerancją laktazy mogą zastąpić mleko napojami mlecznymi fermentowanymi (jogurtem, kefirem lub mlekiem acydofilnym), które zazwyczaj [...]
[...] Natura dostarczyła istocie ludzkiej pokarmu, matczynego mleka, które wyposaża dziecko we wszystko, co jest mu niezbędne do życia. Jak sądzisz, ile procent białka zawiera mleko matki? 50? 25? 10? Znacznie mniej. Kiedy dziecko się rodzi, mleko matki zawiera 2,38 procent białka. W ciągu sześciu miesięcy jego ilość zmniejsza się stopniowo do [...]
[...] uszkodzonej podczas treningu. Najlepiej spozywac bialka, ktorych sklad aminokwasow jest pelny. Zalicza sie do nich bialka zwierzece: drob, ryby, wolowina, cielecina, jaja, mleko, chudy twarog oraz inne przetwory mleczne. Przyjelo sie, ze ilosc spozywanego bialka dziennie powinna wynosic 2-3g na kg masy ciala. Obecnie nie ma zadnych dowodow aby [...]
[...] 3.5 B: pH = 5 C: pH = 6 D: pH = 7 Po 52 dniach (!) przechowywania w temp. 4st.C nawet w płynie o ph=3,5 -> straty kreatyny wynoszą tylko 7,3% Dla ciekawości: woda ph=7 mleko ph=6.7 słodkie soki ph=4.5 Is running performance enhanced with creatine serum ingestion? http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16287365 Creatine serum is not as [...]
na początku proszę o to aby nikt się nie obrazioł jeśłi zobaczy tu swoją wypowiedź.. (HAns kieruję to do Ciebie) poprostu sklei łem wszytsko w jedną całość i chciałem to tutaj przedtsawić bo wiem że ludzie bardzo często pytają właśnie o "SKOKA"AIR ALERT II - Trening skoczności Program ten zawiera osiem stopni, które powinny być wykonywane w [...]
[...] to istnienie, które jest najmniej rozwinięte, albo jest produktem wytworzonym przez inne istoty, czynimy najmniej szkody innym żyjącym istotom. W ten sposób miód i mleko jako produkty przeznaczone do spożywania znajdują swoją rację bytu. Również wszelkiego rodzaju owoce wszelkich roślin, tych oczywiście, które są jadalne. Owoc jest tu [...]
[...] to istnienie, które jest najmniej rozwinięte, albo jest produktem wytworzonym przez inne istoty, czynimy najmniej szkody innym żyjącym istotom. W ten sposób miód i mleko jako produkty przeznaczone do spożywania znajdują swoją rację bytu. Również wszelkiego rodzaju owoce wszelkich roślin, tych oczywiście, które są jadalne. Owoc jest tu [...]
[...] udało się ustalić związek między sposobem odżywiania a pogorszeniem wzroku przy słabym oświetleniu. Dzięki pracom m. in. F. Hopkinsa, W. Steppa i M. Davisa, wykazano, że mleko, masło czy żółtka jaj zawierają rozpuszczalny w tłuszczach czynnik niezbędny do wzrostu zwierząt doświadczalnych. W 1915 r. substancję tą nazwano - rozpuszczalny w [...]
[...] liczbę kalorii w diecie i przez 4 dni straciłem 3 kilo, jak to możliwe ? 19. Czy należy wyeliminować tłuszcze z diety ? 20. Czego unikać podczas diety na rzeźbę ? 21. Czy mleko jest dobre ? 22. Węglowodany, proste czy złożone ? 23. Alkohol, czy można sobie pozwolić ? 24. Warzywa i owoce, w jakich ilościach spożywać ? 25. Nie stosuje żadnej [...]
[...] przez nas pokarm składa sie z pewnych stałych składników.Są to (3 najważniejsze) : - BIAŁKA - TŁUSZCZE - WĘGLOWODANY Czyli nie ważne czy jemy bułke z szynką czy też pijemy mleko , każdy z tych pokarmów składa sie w różnych proporcjach z w\w składników. Aby móc sie lepiej poruszać w zagmatwanym świecie odżywiania należy od razu wyjaśnić jaka [...]
[...] 30 g dziennie. jesli zjesz za duzo, wysrasz to co zjadles. poza błonnikiem jest to rowniez świetne źródlo folacyny (kwasu fioliowego). (E) MLEKO - o nim możesz zapomnieć. mleko samo w sobie jest bardzo zdrowe, ale to od krowy. to UHT, po pasteryzacji w 1000 st. C. to jest g**** a nie mleko. uwierz że szkoda ci wątroby. wiele badań sugeruje że [...]
[...] nasz ustrój potrafi sobie sam skonstruować, o ile ma odpowiedni do tego budulec. Wartość białka zależy od jego zestawu aminokwasów. I tak białka pochodzenia zwierzęcego (mleko, sery, jaja, mięso) mają wszystkie konieczne aminokwasy, uznano więc je za pełnowartościowe. Białka pochodzenia roślinnego nie odpowiadają białku naszego ciała, są [...]
[...] Czy ktokolwiek z nas zastanawia się dlaczego właśnie białka serwatkowe są tak popularnym surowcem? Czy ktokolwiek z nas przeanalizował, że mimo faktu iż mleko samo w sobie nie jest głównym białkowym bohaterem w diecie kulturystów i osób rekreacyjnie dbających o sylwetkę, to jest ono nieodłącznym elementem prawie każdego [...]
[...] doprowadzić do silnego podrażnienia błony śluzowej tego narządu. Leki najlepiej popijać wodą Wśród spożywanych płynów bardzo duży wpływ na wchłanianie leków ma nie tylko mleko, ale także soki owocowe, herbata, kawa oraz napoje zawierające kofeinę, jak napoje typu cola czy płyny energizujące, np. Red Bull. Soki owocowe, szczególnie z owoców [...]